ПРИКЛЮЧИ ДЕВЕТИЯТ ТУРНИР „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“ В НЕСЕБЪР

За девета година Община Несебър бе домакин на финала на турнира „Математика без граници“, който се провежда под патронажа на кмета Николай Димитров.

В състезанието участие взеха около 1000 ученици от 1 до 12 клас от цялата страна, и още 8 държави: Азербайджан, Естония, Казахстан, Малта, Румъния, Сърбия, Украйна и Узбекистан.

Началото на заключителния кръг на турнира в Несебър бе дадено на 2 юли. На церемонията за старта присъства заместник-кметът Иван Гургов, който поздрави младите математици от името на кмета на Община Несебър и им пожела здраве и успешно представяне. Поздрав и пожелания за достойно участие поднесе и директорът на училището – домакин на проявата Ирина Велкова.

Отличилите се в надпреварата бяха наградени на специална церемония, провела се днес на амфитеатър „Жана Чимбулева“ в Стария Несебър.

От името на градоначалника зам.- кметът Иван Гургов връчи Купата на кмета и грамота на първенеца Александър Николов от София, 5 клас, който стана шампион на шампионите от надпреварата в Несебър.

За организационната и мотивиращата си роля в успешното провеждане на деветия турнир “Математика без граници“ г-н Гургов връчи грамота и плакет на учителката Мелани Каша Саммут от Малта.

От представителите на СУ„Любен Каравелов“ – Несебър, сребърен медал спечели Венцислав Георгиев /4 клас/, а Георги Матеев от 3 клас е със сертификат за отлично представяне.

Наградени бяха и легендите на турнира, които тази година са: Никол Здравкова от Пловдив, Георгия Михалева от Бургас и Георги Цветелинов от Враца. Отличието се връчва на участници, които са спечелили на финала в три предходни години.