ФЕСТИВАЛЪТ „НЕСЕБЪР – ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА“ ЗА СЕДМИ ПЪТ ДАДЕ СЦЕНА НА ДЕТСКОТО ТВОРЧЕСТВО И ИЗКУСТВО

Седмото издание на фестивала  „Несебър – остров на изкуствата“ отново даде сцена за изява на   творчеството и талантът на деца от България и Украйна, Молдова и Русия, обединени чрез многообразието и вдъхновяващата сила на музиката, танца и песента.

„Несебър – остров на изкуствата“ е едно от  тачените събития в културния календар на общината. То е  насочено към стимулиране на детските изяви  в областта на сценичното изкуство. Фестивалът отразява стремежът на  Община Несебър в  налагане на града като място, акумулиращо енергията и дръзновението на млади таланти от различни държави, обединени от силата на артистичния порив, въображението и вдъхновението.

Компетентното жури на седмото издание на фестивала отново връчи множество награди.

Тази година Специална награда на Община Несебър беше връчена на Кристина Миту, ръководител на колектив «Galaxys dance studio» Хынчешты, Молдова, за хореограф педагог.

Специална награда на Община Несебър за вокален педагог в раздел народна песен получи Димитър Йорданов, ръководител на ВГ „Морски звездички“-Несебър, България.

За изпълнение на народни танци Специална награда на Община Несебър бе присъдена на Образцов ансамбъл за народни танци «Калына» гр.Хмельницкий, Украйна с ръководител Инна Карачковская.

Специалната награда на Общински детски комплекс-Несебър за артистичност взе Ясмина Симко от   Москва, Русия с ръководители Татьяна Хенкель, Владимир Исаев.

Сред изявените изпълнители в творческия форум са и несебърските деца – представители на общински школи и институции за работа с подрастващи. Отличени за своя талант са изпълнителите с ръководител Димитър Йорданов – ОДК Несебър:  Мария Гинева, Теодора Менчева, Дамян Каравасилев, Ралица Кондакчиева, Кристина Трифонова, Ася Емилова, Симона Апостолова и Христо Банков и вокалистите  с ръководител Живка Митова – НЧ „Яна Лъскова-1905“- Несебър: Адриана Раднева, Николета Белчева и Светлина Наумова.