УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР,

Изпълнен с трепет, вълнение и радостни емоции, първият  учебен ден е най-светлият, най-значимият и най-свиден празник за всеки български учител, за всяко българско дете, за всяко българско семейство. Храмът на знанието –  училището, е  територия на духовност, на творчество и светлина, неизчерпаем източник на просвещение, сила и авторитет.

Уважаеми учители,

Позволете ми да се обърна към Вас, изказвайки огромна благодарност за годините неуморен труд и лишения, които сте посветили на нашите деца. Продължавайте все така да вдъхновявате и напътствате с безценни съвети Вашите ученици. Бъдете техните водачи по пътя на знанието, но и приятели по пътя на живота, като винаги им показвате правилната посока.

Скъпи ученици,

Желая Ви интересно и успешно пътуване във всички сфери на науката, спорта и изкуствата. Бъдете постоянни и целеустремени, вървете смело напред в търсене на безкрайните възможности, които крие светът и знайте, че с безценната помощ на Вашите учители, можете да преодолеете всяко предизвикателство и да достигнете мечтания хоризонт.

Скъпи първокласници,

Пожелавам Ви вълнуващо пътешествие в света на буквите и цифрите, много радост и щастливи мигове. Доверете се на своя учител, който ще Ви подкрепя, насърчава и насочва, така че да не се отклонявате от верния път.

Уважаеми родители,

Бъдете близо до децата, споделяйте с тях емоцията от получените нови знания, насърчавайте ги, когато се изправят пред предизвикателствата на учението, поощрявайте тяхната любознателност, радвайте се на успехите заедно с тях, възпитавайки ги, че образованието е ценност, благодарение на която израстват умни и достойни хора.

В дненшия празничен ден ние от Общинска администрация и Общински съвет – Несебър, отново заявяваме нашата готовност да  продължим да работим за надграждане и усъвършенстване на образователната инфраструктура на общината и  да стимулираме усърдието и таланта на учениците и професионализма на учителите.

Нека всеки ден от новата учебна година да е изпълнен със смисъл и мъдрост, със съзидание и красота!

Честит 15 септември  на всички ученици, учители и граждани на Община Несебър!
На добър час през учебната 2022/2023г.!

НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР