ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ ОТНОВО ПОКАЗАХА, ЧЕ СА СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ ПО РУСКИ ЕЗИК В СТРАНАТА

Седем ученици от СУ „Любен Каравелов“ взеха участие в Националния кръг на олимпиадата по руски език, проведен в гр. Велинград.

В  съревнованието се включиха 37 деветокласници, 23 десетокласници, 19 единадесетокласници и 27 дванадесетокласници от цялата страна. Учениците бяха  разпределени в четири състезателни групи.

При деветокласниците Арина Тимофеева /57 точки/, се класира на 4-то място, а Тимурс Ермаковс  /55 точки /- на 6-то. Единственият ни представител при десетокласниците – Дмитрий Трифонов / 56 точки/  зае 5-то място. При единадесетокласниците Тетяна Жидкова получи оценка 5.75, а Галина Сандина се нареди 11-та. Дванадесети клас бе представен от Валерия Солодова – също е с оценка 5.75 и Марк Иляш, който зае 14- то място.

И през настоящата 2022/2023 учебна година СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър се включи в модул „Осигуряване на обучение за талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“ от Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“ на МОН. Петима ученика от 12 клас и четири от 11 клас имаха възможността за допълнително обучение, като заедно с това бяха създадени и условия за изява във всички кръгове на националната олимпиада по руски език. В рамките на предвидените по програмата занятия, учениците имаха възможност да работят допълнително и да усъвършенстват знанията си по руски език.

Преподаватели на момичетата и момчетата от гр. Несебър са Ирена Божилова и Станислава Калофорова.