НЕСЕБЪР БЕ ДОМАКИН НА ОЛИМПИАДА ПО МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА

Несебър бе домакин на олимпиада по ментална аритметика, в която взеха участие близо 200 деца на възраст от 5 до 13 години от различни части на страната. Събитието се състоя в  Център за култура и образование „Аритум“. То бе организирано от Детски образователен център за ментална аритметика SmartyKids Несебър по повод третия му рожден ден с подкрепата на Община Несебър.

В надпреварата от отбора на SmartyKids Несебър се състезаваха 11 деца – Мария Апостолова, Тодор Пурнарев, Зарина Стоянова, Мари Наумова, Даяна Маринова, Бисера Стойкова, Хрисия Великова, Димитър Николов, Естел Вътева, Керем Хазим, Ралица Кръстева, Адриан Златков, Георги Харизанов и Алесандра Василева.

Керем Хазим спечели първо място, Тодор Пурнарев зае второ място, Естел Вътева, Зарина Стоянова и Ралица Кръстева заеха трето място в своите категории.

На церемонията по награждаване на отличените  в олимпиадата слово от името на кмета на Община Несебър Николай Димитров прочете заместник-кметът Иван Гургов. Заедно с пожелания към участници и победители, бе поздравен и организаторът на събитието с думите: „Използвам възможността да пожелая на екипа на Детски образователен център за ментална аритметика SmartyKids  Несебър да продължава да работи все така вдъхновено, всеотдайно и устремено и да разгръща потенциала на своите възпитаници“.

Специален комплимент към участниците в олимпиадата бе музикално-песенния поздрав от таланти от ОДК-Несебър и ООШИ – Несебър.