КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ И ХРИСТО СТОИЧКОВ ОТКРИХА НОВА СПОРТНА ЗАЛА

Днес кметът на община Несебър Николай Димитров тържествено откри ново спортно съоръжение  – зала „Арена Несебър“. За церемонията по прерязване на лентата до кмета застана футболната легенда на България Христо Стоичков.

“Изграждането на Спортна зала „Арена Несебър“  бе една от  задачите, които общинското ръководство  изведе като свой приоритет. Този  проект бе осъществен, за да  отговори на нарастващата нужда на местната общност и на детските и ученически спортни клубове от инфраструктура, пригодена за експлоатация през  всички сезони и при всякакви  климатични условия. „Арена Несебър“ е сред важните обекти, защото чрез  него Несебър се нарежда сред българските общини, които разполагат с модерна база  за тренировки и състезания както на открит, така и  на  закрит терен.  Продължаваме да работим по плановете си  за обогатяване и допълване на   спортната инфраструктура чрез проекти за нови игрища на северния скат в Новия Несебър.“ – обърна се г-н Димитров към присъстващите. Кметът изказа  благодарност към фирма „ Бургус строй“, която бе изпълнител на обекта.

 

В своето приветствие Христо Стоичков подчерта, че пътят към успеха е изпълнен с препятствия, но с упоритост, решителност и много труд всяка цел е постижима.

В края на събитието Камата раздаде автографи на стотици свои верни фенове от Несебър.

В зала „ Арена Несебър“ има  условия за упражняване на различни видове спорт – баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, тренировки по художествена гимнастика, футзал /футбол на малки врати/. Във  вътрешността й, чрез специална разделителна завеса, могат да бъдат обособени  две игрални полета. Залата е  снабдена  с качествени съоръжения за различни видове спорт, които могат да бъдат разполагани  в различни конфигурации. Трибуните, предоставящи  200 седящи зрителски места, също са мобилни  и могат да се прибират при провеждане на тренировъчна дейност.

Осъществяването на проекта за закрита спортна зала дава допълнителна възможност и подходяща съвременна база за тренировъчна и състезателна дейност както  за местните клубове, така и за гостуващи отбори. Целта е да бъде  стимулирана физическата активност, най-вече сред децата и младежите, и да се способства  възпитанието на спортна култура сред гражданите на община Несебър.

Чрез съществуващата в момента на територията на общината съвременна спортна инфраструктурна мрежа, състояща се от обектите:   Градския стадион „Несебър“, зала „Арена Несебър“, Открит спортен комплекс в ж.к. „Черно море“ и стадион  в гр.  Св. Влас,  се цели налагането  на града на картата на дестинациите, предлагащи условия за спортен туризъм. Това е една от  алтернативните  и печеливши форми на туристическо предлагане, която създава перспективи за удължаване на сезона  извън летните месеци и за раздвижване на икономиката в района.