ПОКАНА

Община Несебър Ви кани на изложба на изявени творци от Дружество на художниците – Сливен. Събитието ще се състои на 14 септември /четвъртък/ от 17:30 часа в Центъра за култура и образование „ Артиум“.

Дванадесет автора ще изложат своите творби във фоайето на сградата, сред които Иван Костов, Цветан Цветков, Румен Спасов, Димитрина Дойчинова и др. Произведенията им са създадени с различни живописни техники: батик на коприна, маслени бои  върху платно, смесена техника, дървени миниатюри и др. В експозицията ще присъстват пожизнено и творби на живописеца, сценографа и режисьор  Иван Савов, автор на сценографията и костюмите на повече от 200 оперни, балетни и драматични произведения, автор който умело улавя движението на човешката фигура и успява да го подчини на характера на героя.

Артистите в „Дружество на художниците – Сливен“ са участвали в редица изложби не само в страната, но и в Европа, САЩ, Австралия, Канада и др. и са отличени с призове от различни национални и международни конкурси.