МИНИСТЪРЪТ НА СПОРТА ДИМИТЪР ИЛИЕВ И ЗАМ.-КМЕТЪТ ГУРГОВ ОТКРИХА ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА СПОРТА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

Днес министърът на спорта доц. др.  Димитър Илиев   и заместник-кметът на Община Несебър Иван Гургов и откриха  Европейска седмица спорта -“Be active”, организирана от министерството за девета поредна година.

Несебър е един от петте града в България, избрани да презентират инициативата на Министерството на младежта и спорта.

Събитията, включени в Европейска седмица спорта, са посветени на   насърчаване и подобряване на физическата активност на гражданите и популяризиране на здравословното хранене.

„Благодаря на спортистите, които всекидневно отделят от времето си, за да тренират. Продължавайте, отдавайте се на спората, защото физическата активност ще Ви направи щастливи.“ – обърна се министърът към присъстващите.

На церемонията по откриването министър Илиев  връчи плакет на зам.-кметът Иван Гургов за активната роля на общината  в развитието на спорта, чрез усъвършенстване на спортната база и  финансова подкрепа за клубовете.

„Благодаря на министъра затова, че сме включени в инициативата на министерството. Продължавайте да бъдете активни в спорта и учението!- каза Иван Гургов.

Своят поздрав към присъстващите отправи и двойният световен шампион  в планинското бягане Шабан Мустафа, чиято спортна кариера е започнала при треньора  на Клуб по лека атлетика „Несебър“ Васил Лечев.

Събитието продължи с  демонстрация на Клуб по бойни спортове  „Несебър“,  с треньор Антони Тодоров – европейски шампион по бразилско жиу-жицу, демонстрационен мач  на малките футболисти на ОФК „Несебър“, демонстрация на  лекоатлетически упражнения и бягане  на  спортисти  на КЛА „Несебър-1971“ и  приключи с награждаване на участниците.