В НЕСЕБЪР БЕ ОТБЕЛЯЗАН ДЕНЯТ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

На 21 ноември Българската православна църква  отбелязва Въведение Богородично – денят, в който тригодишната Мария е въведена в християнски храм. Празникът е известен още и като Деня на християнското семейство и младеж.  

Днес в несебърския храм „Св. Успение Богородично“ в Несебър бе отслужена света литургия, посветена на паметната дата. В Деня на християнското семейство поучителните слова на отец Арсений в храма в Несебър изслушаха най-малките жители на града.

По повод празника възпитаници на ДГ „Калина Малина“, ДГ „Яна Лъскова“, ДГ „Моряче“  бяха подготвили програма от песни и стихчета. Ученици от трети клас от  училище „Любен Каравелов“ в Стария град също пяха и рецитираха тематични творби.

Въведение Богородично е един от 12-те велики християнски празници еднакво почитани и от православието, и от католицизма.  Този ден напомня на родителите и учителите, че трябва да разкриват на  децата смисъла на благочестието, честността и милосърдието, които са основата на смисления и пълноценен живот.