В ДГ “ КАЛИНА МАЛИНА“ ПРЕДСТАВЯТ МАГИЯТА НА МУЗИКАТА ЧРЕЗ   ГОСТ-ИЗПЪЛНИТЕЛИ

 

ДГ „Малина Малина“ осъществява мероприятия с образователен характер сред своите възпитаници, представящи иновативна форма на музикално обучение. С акцент музика на живо, гост-изпълнители демонстрират изразните възможности на различни по характер   музикални  инструменти.

Децата станаха част от изявите на момичетата от класа по пиано на Станимира Вълчева, на Денис Гонсалвеш- медни духови инструменти, на Десислава Кондова – цигулка и на Луиза Станоева – гъдулка. Личната среща с изпълнителите и възможността да се запознаят с различните инструменти и техния характерен глас е най-доброто средство за стимул на интереса към музикалното изкуството  и  развитието на музикалните заложби на децата.

Чрез игри се развиват музикално – слуховите представи на възпитаниците на детското заведение  и най-важно – любовта и уважение към изкуството. Проектът, наречен, „В царството на музиката“, се реализира през цялата учебна година, като един от главните акценти е  участието на деца  изпълнители, които демонстрират умения пред малчуганите от ДГ“Калина Малина“.