ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИТЕ ОТ НЕСЕБЪР ВЗЕХА УЧАСТИЕ В СЕМИНАР ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СТРЕСА

Червенокръстците от общинската организация в Несебър взеха участие в двудневен семинар на тема „Стратегии за справяне със стреса в професионална среда“.  Лектор бе проф. д-р Пепа Митева, академичен преподавател, организационен психолог и консултант с дългогодишен опит по темата. В семинара се включиха 50 участници: служителите от Секретариата на ОС на БЧК-Бургас, ръководствата и доброволци от общинските организации на БЧК в 10 общини в областта, сред които и Несебър.

Бяха разгледани причините за възникване на стрес в контекста на т.нар. „помагащи професии“, проявлението му на емоционално, физиологично и психологично ниво, стратегии за справяне с конфликтите и още важни теми. Представителите на червенокръстката организация работиха по групи върху основни стратегии за преодоляване на стреса и споделиха личен опит в атмосфера на взаимопомощ, приятелство и емпатия.

Всички участници бяха удостоени с почетния знак на БЧК и благодарствен адрес по случай 145-годишнината от създаването на организацията.