ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ УЧАСТВА В ПРОЕКТ  ЗА УСТОЙЧИВИ ПРАКТИКИ В РЕСТОРАНТЬОРСТВОТО

ПГТ „Иван Вазов“- Слънчев бряг участва в проект „Устойчиви практики в ресторантьорството“ по програма Еразъм с ЦРЧР.  По тази линия 6 учители от гимназията съвместно с 6 учители от ПГ по лека промишленост и туризъм от Казанлък, в партньорство с Асоциация MOST Италия, се включиха в мобилност в Кастелето Тичино Италия, област Ломбардия.

Темата на проекта даде възможност на преподавателите да се запознаят със средиземноморската кухня и да се обучат в приготвянето на типични италиански ястия за пролетно-летния и есенно-зимния сезон. Участниците повишиха своите професионални компетентности и проявиха инициатива и творчество в работата си, благодарение на наставниците и под вещото ръководство на Александра Бонисоли и Лучия Велева – управители на партньорската организация от Италия. След проведен изпит в края на обучението, участниците получиха EUROPASS сертификати.

Едновременно с това имаше организирана богата културна програма – учителите посетиха градовете Сесто Календе, Стреза, Арона и Милано и се запознаха с културните и исторически забележителности в градовете и околностите. Бяха сърдечно посрещнати от учители и ученици в професионална гимназия по туризъм в гр. Стреза.

Осмина участници в мобилността от Италия посетиха Казанлък, Несебър, Поморие и к.к. „Слънчев бряг“. Те бяха запознати със спецификата на кулинарните ни региони и със забележителностите им. Българската роза присъстваше в шедьоврите, сътворени от учениците на Казанлък, а възпитаниците на ПГТ „Иван Вазов“ – Слънчев бряг впечатлиха с гостите с рибни деликатеси. Участниците в мобилността от Италия участваха в приготвянето и дегустация на традиционни ястия и от двата региона.