ОБЩИНСКАТА ЗАЛА „АРЕНА НЕСЕБЪР“ ВЕЧЕ  ОФИЦИАЛНО Е ЧАСТ ОТ СПОРТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА БЪЛГАРИЯ

Днес кметът на община Несебър Николай Димитров тържествено връчи грамоти и отличия на ръководителите на спортни клубове в Община Несебър.

Събитието, което се състоя в  зала „Арена Несебър“,   целеше да отдаде уважение и почит  към спортните деятели за  неуморната им  работа за развитието на детския и младежкия спорт в общината, за привличане на учениците  на Несебър в различни активности и за популяризиране на физическата култура сред подрастващите.

Демонстрационно представяне на своите спортове направиха състезателите от „Клуб по бойни спортове – Несебър“ , СК „Бушидо“ и малките грации от клубовете по художествена гимнастика „Море“ и „Триумф“.

Спортна зала „Арена Несебър“  е една от най-новите и важни за община Несебър придобивки. Тя бе построена, за да  отговори на нарастващата нужда на местната общност и на детските и ученически спортни клубове от инфраструктура, пригодена за ползване  през  всички сезони. Залата предоставя  условия за упражняване на различни видове спорт – баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, тренировки по художествена гимнастика, футзал /футбол на малки врати/.

Община Несебър вече разполага с документите по въвеждане на залата в експлоатация  и е приела наредба  за ползването й. В момента се работи върху  правилата  и условията, които състезателите трябва да спазват по време на тренировъчна дейност.  Разработва  се и график, по който местните клубове, развиващи спортове, съвместими с предназначението на залата, ще могат да ползват съоръжението.

„Продължаваме да реализираме плановете си  за обогатяване и допълване на   спортната инфраструктура чрез нови проекти.“ – каза  г-н Димитров и допълни „Община Несебър ще продължи да инвестира в спортни бази и в развитие на спорта чрез пряко финансово подпомагане на местните клубове. Общинското ръководство гледа на това като на директно подпомагане бъдещето на децата – на тяхното здраве, самочувствие и възпитание в екипност, дисциплина и отговорност.“

Закритата зала дава допълнителна възможност и подходяща съвременна база за тренировъчна, състезателна  и турнирна дейност както  за местните клубове, така и за гостуващи отбори. Чрез съществуващата в момента на територията на общината съвременна спортна инфраструктурна мрежа, състояща се от обектите:   Градския стадион „Несебър“, зала „Арена Несебър“, Открит спортен комплекс в ж.к. „Черно море“ и стадион  в гр.  Св. Влас,  се цели налагането  на града на картата на дестинациите, предлагащи модерни, атрактивни и комфортни  условия за спортен туризъм.

На 21 декември Общинският съвет на Несебър отново ще спази традицията  и за поредна година ще излъчи най-изявените спортисти на общината за 2023 година.