Несебър изпрати своите зрелостници

Несебър изпрати своите зрелостници

Днес дванадесетокласниците на СУ“Любен Каравелов и ПГТ“Иван Вазов“ чуха училищния звънец за последен път.

Тържествено и трогателно, с много усмивки, закачки и позитивни емоции, абитуриентите от Випуск 2019 на СУ ”Любен Каравелов” в Несебър се разделиха със своето училище и своите учители. Към тях зрелостниците отправиха топли думи на благодарност и признателност за всеотдайния им труд, за обичта, за споделените радости и тревоги.

Тържеството на напускащите училището зрелостници уважи кметът на Община Несебър Николай Димитров. В обръщението си  към абитуриентите,  той  пожела да се реализират в живота и да отстояват своите мечти, да преследват набелязаните цели и да продължават да се развиват, защото   човек се учи докато е жив.

Тодорка Желязкова, директор на училището, се обърна към зрелостниците като  заяви, че от днес те стават господари на живота си. си. Зрелостта е тежка отговорност, която изисква търпение труд и усърдие. В словото си директорът подчерта, че свободата не е само волност, да сториш всичко, за което си мечтал, но и да приемеш всеки неуспех или провал. Тя им пожела да действат без страх от грешките си и последователно и упорито да отстояват  амбициите и решенията си.

Днес несебърското училище изпрати 35 абитуриента   от две паралелки   с класни   ръководители г-жа Божилова и г-жа Симеонова. От името на двете преподавателки говори г-жа Божилова, която пожела  на завършващите днес абитуриенти да следват мечтите си и да станат граждани на света, но преди всичко да останат българи и да носят родината в сърцето си.

Зрелостниците спазиха и традицията да подаряват  нещо за училището. Тази година завършващият випуск подари  28 ученически униформи и направи дарение от 800 лв. на  абитуриенти-сираци за подпомагане на образованието им на по-горен етап. Дарението е направено към столичната организация на БЧК. Това бе и поводът, по който децата и техните класни ръководители бяха облечени в тениски на кампанията за подпомагане на сираците.

Финал на емоционалното изпращане сложи право българско хоро, което се изви на улицата пред СУ „Любен Каравелов“.  Своите абитуриенти  изпрати и ПГТ“Иван Вазов“. Днес завършват два класа със специалност „Организация на хотелиерството“, професия хотелиер и  специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“, професия готвач.  Награди получиха отличници на випуска и отличили се колеги и ученици в Националната панорама на професионалното образование.  С торта от директора и медали бяха наградени завоювалите бронзово отличие и купа зрелостници на финалите на Ученическите спортни игри.  Поздравления отправиха участници в групите по интереси, сформирани към гимназията:  Група „Театърът – изкуство и живот“ с ръководител Ваня Тенева.