ПОСЛАНИКЪТ НА РЕПУБЛИКА КОСОВО ПОСЕТИ НЕСЕБЪР

Преди дни в сградата на старото кметство, кметът на Община Несебър Николай Димитров се срещна с Негово Превъзходителство посланика на  Република Косово Едон Цана. Г-н Цана беше придружен от почетния консул на Косово в България –г-н Пламен Копчев.

Проведеният   разговор целеше опознаване между двете страни и обмяна на идеи за конкретно сътрудничество в областта на туризма и културата.

Срещата откри г-н Димитров, който приветства посланик Цана с назначаването му за главен представител на Косово в България. В своето слово кметът на Несебър подчерта широките и плодотворни връзки, които града поддържа както  с държави от Балканите, така и със  страни от целия свят. Основен акцент бе поставен върху възможностите, Несебър да бъде посредник и свързващо звено между различните култури и държави. Чрез своята богата история и архитектура  градът привлича не само множество туристи, но е и  представителна дестинация както за български, така и за много чуждестранни делегации.

Г-н Цана благодари за топлото посрещане и изрази удоволствие от възможността да посети Несебър.

Изключителен интерес  предизвика темата   за развитие на фестивален и  рекреативен морски туризъм и  културен обмен.

Г-н Димитров и г-н Цана се разделиха с обещанието да продължат да работят за сближаване  и развитие на отношенията между Несебър и Посолството на Република Косово в България и  за осъществяване на съвместни проекти.