ФУТБОЛНИЯТ ТУРНИР „КУПА ЮЖНО ЧЕРНО МОРЕ – 2019“ СЪБРА ОТБОРИ ОТ ТРИ КОНТИНЕНТА

През изминалите дни Обзор бе домакин на футболен турнир „Купа Южно Черно Море – 2019“.


В турнира участваха общо 55 футболни отбора от 6 държави на 3 континента – Европа, Азия и Африка. Атрактивно и силно присъствие направиха и 4 волейболни отбора (девойки) от България. В рамките на 6 дни се изиграха 135 футболни и волейболни двубоя – рекорд за турнира, който е ежегоден и се проведе за 11-та поредна година. Държавите, които представиха отбори на състезанието бяха: България, Беларус, Украйна, Молдова, Узбекистан и Либия. Съдийският състав, обслужващ турнира, се състоеше от представители на България, Германия, Литва и Узбекистан.


Всички делегации останаха много доволни от топлото и слънчево време, което ги посрещна, и искрено се радваха както на отличната спортна база в Обзор, така и на прекрасните плажове и морето.


На церемониите по награждаването в Амфитеатъра на Обзор бяха раздадени общо 9 комплекта медали за всички възрастови групи, участвали в състезанието. На главната церемония присъстваше и Н. Пр. Софиян Елтрики – Посланик на Либия в България. Либийският отбор – ФК „Forsan El Motawaset“ спечели турнира във възрастовата си група и отнесе както купата, така и много положителни спомени, а церемонията по награждаването бе предавана пряко по либийската сателитна телевизия. Създадоха се международни приятелства и силни контакти между стотици деца, треньори и родители.