ПРОГРАМА РИБЕН ФЕСТИВАЛ „ЕСЕННИ ПАСАЖИ“ 2019

Несебър за седма поредна година ще отдаде почит на един най-древните и традиционни за града занаяти – рибарството.

Фестивалът „Есенни пасажи“ ще се проведе в дните от 18 до 20 октомври.

Официалното откриване ще бъде на 18 октомври от 17.00 часа на площад „Месамбрия“ в старата част на Несебър, с изпълнения на  съставите при НЧ „Яна Лъскова 1905“  –  Хор за гръцки песни „Месамбрия“, ФФ „Българка“ и ФФ „Македонка“.

На 19 октомври,  събота, от 12.30 часа, за гражданите и гостите на   града, демонстрация  на  приготвяне на рибни гозби ще направи  Георги Иванов – шеф готвач и експерт в приготвянето на рибни деликатеси и специалитети.

Акцент в съботната програма ще бъде традиционният конкурс за най-вкусна рибена чорба. И тази година той ще събере участници и ценители на майсторски приготвената на борда на риболовните кораби рибена супа. Събитието е с начало 15.30 часа на пл. „Месамбрия“.

Празничното настроение на фестивала „Есенни пасажи“ ще продължи с концерт  на  трио „Тринити“, група „Трипъл трабъл“ и Светлин Карагьозов, чиито изпълнения ще започнат в 16.30 часа  в съботния ден.

Гастрономическите изживявания за гостите и гражданите, уважили празниците, ще продължат на 20 октомври от 12.00 часа на площад „Месамбрия“  с рецептите  на шеф Георги Иванов.

Закриване на седмото издание на фестивала „Есенни пасажи“ ще направят ВГ „Морски звездички“ и солисти при ОДК – Несебър, ВДС „Сюрприз“ и ВИГ „Луминус“ при  НЧ „Яна Лъскова 1905“ – Несебър. Началото на концерта е от 16.00 часа.

Както всяка година, за всички  жители на града и гости на празника, на площад „ Месамбрия“ ще се предлагат разнообразни рибни деликатеси и специалитети.