УЧИЛИЩЕТО В РАВДА ПРАЗНУВА ВИРТУАЛНО ПРЕЗ МАЙ

   В условията на дистанционно обучение, учениците от ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ в Равда отбелязаха  празниците през месец май виртуално.

За 6 май- Гергьовден, учениците от 3 клас поздравиха ръководството и всички възпитаници на училището с пожелание за здраве и благоденствие. Те твориха рисунки на светеца, разказаха легендата за Св. Георги Победоносец и поднесоха информация за обичаите на този празник.

Деня на Европа – 9 май, възпитаниците на училището отбелязаха с изработване на постери и рисунки, съдържащи информация за празника.

   На 11 май  бе отбелязан патронният празник на училището. Във виртуалното тържество  се включиха учениците от 1 до 7 клас и техните учители. Директорът на училището- г-жа Таня Петкова поздрави педагози и ученици  с пожелание за здраве, вдъхновение и сили по пътя към познанието.

Учениците от прогимназията разказаха  за живота и делото на Кирил и Методий, изпълниха  рецитал за Солунските братя, нарисуваха рисунки и изработиха табла за празника. С гордост и чест те  позираха със своите творения, облечени в училищна униформа. За учениците в прогимназиален етап беше обявен   конкурс за съчинение, разказ или стихотворение във връзка с патронния празник, а преподаватели  изготвиха презентации и видеоматериал.

По случай 24 май, учителите на първокласниците организираха виртуално тържество „Празник на буквите“. Второкласниците написаха своите имена на глаголица и в акростих, а други ученици отправиха музикален поздрав, рецитал и поднесоха информация за историята на химна „Върви, народе възродени!“

Въпреки необичайната ситуация, както традицията повелява, празниците бяха почетени!