УСПЕШЕН ФЕХТОВАЛЕН СЕЗОН ЗА НЕСЕБЪРСКИЯ УЧЕНИК ФИЛИП ЮСМЕН

Филип Денис Юсмен е седмокласник в СУ „Любен Каравелов“ – Несебър. След като приключи успешно учебната година и националното външно оценяване, Филип завърши достойно и фехтовалния сезон.

На проведеното в Пловдив Държавно първенство, той участва на шпага  за деца на 15 г. индивидуално и отборно, и за Кадети до 17 години. Филип регистрира отлично представяне и в двете възрастови групи. При 15 годишните в индивидуалната надпревара се класира на трето място. След 5 победи в групите излезе с номер  4 в директната елиминация . С две не трудни елиминации стигна до 8-цата. В борбата за бронза със съотборник от клуб „София“, след като в първата третина изоставаше с два туша, успя да се отърси от напрежението и да обърне резултата в своя полза – 15 на 12.     Това му донесе 3 място и бронзов медал. В отборната надпревара, състезаващият се за клуб „София“ Филип, взе отново бронз.

В индивидуалното състезание на шпага за кадети до 17 год., несебърският ученик с невероятна игра отново завоюва 3 място. Треньор на младия талант е неговият баща Денис Юсмен.