ЮНОШИТЕ НА НЕСЕБЪРСКИЯ ХАНДБАЛЕН КЛУБ ЩЕ УЧАСТВАТ В НАДПРЕВАРАТА ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

Несебърските спортни клубове продължават  активната си дейност и отново се включват в турнирите на федерациите в различните спортове.

Юношите до 14 г. на Хандбален клуб „Петър Бабев“ –Несебър, ще участват в надпреварата за Купата на България. Жребият постави несебърските момчета в една група с „Локомотив“ /Горна Оряховица/ и „Пирин“ /Гоце Делчев/. Квалификационният турнир ще се проведе в Горна Оряховица в края на март. При класиране на едно от първите две места в групата, младите несебърски надежди ще срещнат „Опака“ или „Шумен“ в опит за преминаване във финален турнир.

„За три години упорит труд момчетата ни имат възможността да покажат какво могат. А и не само…Девойките ни също работят, устремени към развитие. Женският ни отбор тренира с желание, мотивиран от възможността отново да възвърне блясъка на женския хандбал в Несебър.

Хандбалът е третата по сложност игра в света след американския футбол и хокей на лед, и постиженията при него са следствие на дългогодишен труд. Той е и вторият по популярност след футбола в света. В крайна сметка, желанието, волята и постоянството са двигателят на всяко постижение и основа за успех във всяко начинание.“ – коментира президентът на несебърския хандбален клуб Цветан Стойков.