НОВИ УСПЕХИ ЗА БК „НЕСЕБЪР“ В „А“ ГРУПА – МЪЖЕ

Мъжкият отбор на БК „Несебър“ започна втория етап от първенството на „А“ група, която обединява регион „Юг“ с регион „Център“.  В този етап несебърските баскетболисти трябва да изиграят по 2 мача с 4 отбора от друг регион. 4 от срещите са вече изиграни.

В първата от тях „Несебър“ се наложи категорично с 78-52т. срещу „Чардафон“-Габрово, който беше и домакин.

Втората среща се проведе в Стара Загора срещу непобедимия отбор на „Бавни и Яростни“ от Плевен. В този мач несебърци загубиха в последните секунди с 85-87т.

Отборът на Стойчо Кукучев се изправи и срещу „Локомотив“-Горна Оряховица,  като реализира  победа с 77-69т.

Последният  двубой на несебърци бе в Ямбол, където премериха сили с „Чавдар“-Троян, за победа с 101-77 т. В тази среща Димитър Найденов отбеляза  40 точки и предопредели успеха.

За сега голямата изненада от  участващите в първенството 32 отбора, е тимът на БК „Несебър“. Резултатите в първенството показват, че отборът е конкурентен на най-добрите  в България, въпреки силно редуцираната  тренировъчна дейност. Тимът на Несебър заема 2-ро място във временното класиране от 9 отбора, представители  на регионите „Център“ и „Юг“. Особена гордост за клуба, е, че  двама състезатели са във водещите позиции по най-важните показатели: Даниел Димитров е лидер с 4,3 откраднати топки, а Стоян Милчев е втори по КПД (Коефициент на полезно действие) с 29,1 пункта и четвърти сред най-добрите реализатори с 25,2 точки средно на мач.