КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР БЕ УДОСТОЕН С ПОЧЕТЕН ЗНАК ОТ ФЕХТОВАЛЕН КЛУБ

Кметът на Несебър Николай Димитров бе удостоен с почетен знак от фехтовален клуб „Несебър“. Клубът е част от академия „Васил Етрополски“, чието успешно развитие съдейства за популярността на един от най-елегантните спортове. Отличието бе връчено на градоначалника като жест на благодарност за подкрепата му към спорта лично от Васил Етрополски, президент на академията и легенда на българската фехтовка.

На срещата в кабинета на кмета присъстваха още Запрян Ванчев, директор на Фехтовална академия „Васил Етрополски”, и Георги Миланов, член на Съвета на академията и треньор на клуба в Несебър.

В последвалия разговор кметът и гостите му обсъдиха развитието на младежките дейности, активността  и успехите на клуба, създаден преди 10 години на територията на общината, както и перспективите пред този спорт в града. На срещата бе обърнато внимание на необходимостта от нова база за провеждане на тренировъчна дейност на ФК „Несебър“. Бяха обсъдени и възможностите, които новата сграда с многофункционална спортна зала, строяща се на стадиона, ще може да предостави за развитието на фехтовалния спорт в града.

Гостите получиха уверение, че общината ще продължи да развива своята политика на подкрепа на спорта и физическата активност сред децата и младежите. Както и до сега общинските клубове ще могат да се възползват от средствата, ежегодно отпускани от общинския бюджет, за развитие на дейността си.