НЕСЕБЪР БЕШЕ ДОМАКИН НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЕТСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ

Община Несебър домакинства най-големия детски футболен турнир по българското Черноморие. Състезанието „Купа Черно море“ се проведе за четвърти път в морския град и бе организирано от ФК „Спорт Вилаж“ със съдействието на ОФК „Несебър“ и с подкрепата на чуждестранни партньори.

В събитието се включиха около 2000 деца, разпределени в над 120 отбора – представители на пет държави – България, Украйна, Северна Македония и Молдова. Отборите се състезаваха по възрастови групи, като всяка една излъчи победител.

Патрон на турнира бе кметът на община Несебър Николай Димитров, които откри събитието с кратко приветствено слово, а на финала лично награди отбори и отличени състезатели. Награди в края на състезанието връчиха още изявените футболни деятели Димитър Димитров –Херо и Недялко Москов от ОФК „Несебър“.

Представители на Несебър на турнира бяха малките спортисти от набор 2012 г. от Футболен клуб „Атлетик“, които спечелиха трето място, а  децата от набор 2013 г. от същия клуб записаха четвърто място в състезанието. Футболистите от набор 2009 г. на ОФК „Несебър“ се класираха на 9-то място сред 13 отбора.

Провеждането на спортно събитие от такъв мащаб отново потвърждава  високия технически капацитет на спортните съоръжения на градския стадион на Несебър, който преди няколко години бе избран  за база на детската школа на футболния гигант „Милан“.

Организацията и провеждането на  спортни мероприятия от такъв мащаб е една от целите, които общинското ръководство си поставя. Спортният туризъм съдейства за удължаване на активния сезон и е една от печелившите формули за местния туристически бранш. Общината продължава да работи, за дообогатяване на спортната си базата, за да предоставя все по разнообразни условия за физическа активност на своите граждани и гости.