Фестивалът „Танцувай в Несебър“ събра рекорден брой участници

Едно от най-красивите танцови събития в България – фестивалът „Танцувай в Несебър“, събра рекорден брой участници в града на ЮНЕСКО– над 1200 състезатели. Организаторите се  бяха постарали да направят незабравима атмосфера в залата на хотела-домакин на събитието, а проявата се състоя при  голям интерес от страна публиката. На официалната церемония по откриването на фестивала от името на кмета на Несебър Николай Димитров, слово прочете зам.-кметът Иван Гургов.  “Хилядолетният Несебър, който сам по себе си е една сцена на вековете, винаги е бил прекрасно място за изява на различни форуми на изкуството, които общината подкрепя.“, се подчертаваше в обръщението.

Фестивалът бе оценяван от жури в състав от 25 професионалисти. В рамките на „Танцувай в Несебър“ се проведе пореден квалификационен конкурс за участие в световни и европейски първенства в категории: състезатели над 19 г. стандарт; състезатели над 19 г.  многобой и младежи стандарт.

Представители на КСТ „Несебър“ Дейвид Йовчев и Марта Долгушина спечелиха възможност да представляват България на Европейско първенство при състезателите над 19 г. – стандартни танци и многобой.

Христо Иванов и Радина Бакарджиева спечелиха квалификационен турнир в категория Младежи стандартните танци. Те ще участват в световно и европейско първенство.

Във фестивал „Танцувай в Несебър“ по клас и по възраст несебърският отбор се представи блестящо и спечели множество призови места.