Силен финал за състезателите по подводен риболов от отбор „Несебър“ в заключителния за 2021г. турнир

Проведе се осмия  турнир по подводен риболов от критериума за купа „България“ – купа „Варна 2021“. Последното за годината съревнование, реши спора за шампионската титла – твърде оспорван, поради много малките разлики между първите във временното класиране.

Второ място и сребърен медал в състезанието завоюва  Петър Атанасов  от отбор „Несебър“ с 13 валидни риби:  четири морски врани, два лефера и седем платерини.

Пръв се класира националът и водач във временното класиране Анастас Бъчваров от клуб „Марлин“. Бронза и  приза за най-голяма риба -лефер с тегло 1035 гр., взе Адриян Стоянов от клуб „Марлин“.

В челната десетка доминираха състезателите от отбор “Несебър“, които  заеха второто, четвъртото, петото, шестото и десетото място, като всеки имаше по десет и повече валидни риби.

Турнирът премина при перфектна  организация в широка и разнообразна състезателна зона, а денят на съревнованието предложи слънце, слаб до умерен вятър и почти спокойно и богато на разнообразни риби море.

Последният за годината турнир реши и шампионската надпревара за купа „България“. Вицешампион  на страната е Мирослав Илчев  от отбор „Несебър“.

Носител на купата за трета поредна година е Анастас Бъчваров от клуб „Марлин“, а трети се класира националът Валентин Люцканов. Капитанът на отбор „Несебър“  Веселин Томов зае четвърто място в ранглистата за 2021 г.

Турнирът във Варна  имаше за цел да определи и четвъртия национален състезател на отбора на България по подводен риболов за 2022 год. За мястото, след оспорвана надпревара, се пребори Веселин Томов. Така двама от отбор „Несебър“ ще са част от националния отбор и ще вземат участие на Евро-африканското първенство през 2022 год.- Мирослав Илчев и Веселин Томов.