ГРУПА „МОРСКИ ЗВЕЗДИЧКИ“ ПРИ ОДК ПРЕДСТАВИ НЕСЕБЪР В ПОЛША

Деца от вокална група „Морски звездички“ при ОДК Несебър, с ръководител Димитър Йорданов, бяха поканени за участие в 21-вия концерт „И ние отново сме заедно 2021“ в побратимения на Несебър полски град Хожув. С талантливите си изпълнения, артистичност и певчески умения децата на Несебър завладяха сърцата и предизвикаха бурните  овации на публиката.

На сцената се изявиха и няколко поколения на Вокална група „На шлаку“ към културен дом „Батори“- Хожув, добре позната в Несебър от ежегодното си участие в детските международни фестивали.Тя е създадена и ръководена от Карол Пиелок, на когото, от името на кмета на община Несебър  Николай Димитров, бе връчена грамота и плакет за активен принос в укрепването на културните връзки между Несебър и Хожув.

Концертът беше ретроспекция на дългогодишния труд  на г-н Пиелок и  представи приемствеността между поколенията, превърнали група „На шлаку“  в една от най-успешните младежки формации в Полша.

Това емоционално музикално събитие, с богатата си и разнообразна програма, демонстрира както  вокалното израстване на всички участници, така и впечатляващата за възрастта им артистичност. За големия успех на концерта допринесе и изключителния музикален съпровод на бенда на Културен дом „Батори“.

Връзките между Несебър и Хожув са пример за ползотворно сътрудничество в рамките на европейската общност. Традициите  при споделяне на общи  ценности и културни достижения спомагат за укрепването на дружеските  отношения между двата града.