СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ ИЗПРАЩА 36 УЧАСТНИЦИ НА ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДИТЕ ПО БЪЛГАРСКИ, РУСКИ И АНГЛИЙСКИ

СУ „Любен Каравелов“ продължава традицията за отлично представяне на общинските кръгове на олимпиадите по български, руски и английски  език.

Въпреки  че и тази година  част от занятията се провеждат в дистанционна форма, учениците от прогимназиален и гимназиален етап взеха активно участие в езиковите олимпиади.

Шест ученици от 12 клас, един от 10-и, трима седмокласници и трима  петокласници ще защитават честта на училището на областния кръг на олимпиадата по български език и литература на 6 март.

13 ученици от 9, 10, 11 и 12 клас ще се състезават със своите връстници на областния кръг по руски език, който ще се проведе на 5 февруари.

Традиционно в олимпиадата по английски език най-добре се представиха учениците от двете профилирани паралелки, които класираха общо 10 участници от всички състезателни групи от осми до дванадесети клас.  Областният кръг на олимпиадата по английски език ще се проведе на 19 февруари.

Всички постижения на учениците в езиковото обучение през тази учебна година ще бъдат посветени на 140-годишния юбилей на училището.