ЮНЕСКО ЩЕ РЕКЛАМИРА НЕСЕБЪР НА 5 ЕЗИКА

 Несебър отново ще бъде под прожекторите на световните електронни медии чрез съвместен проект  на БНТ и ЮНЕСКО за популяризиране  на българското културно наследство.

За Несебър ще бъде заснет филм, който ще стане част от глобалната кампания „Следващите 50: Световното наследство като източник на устойчивост, хуманност и иновации“.

Видеото, което  ще бъде направено от екип на обществената телевизия по сценарий и режисура на Китин Муньос,  ще се излъчи и по БНТ. Филмът ще бъде  озвучен на  български, испански, френски, английски и арабски и ще  се разпространява по комуникационните канали на ЮНЕСКО.

Материалът за Несебър ще бъде част от поредица  филми, посветени на обектите на материалното и нематериално наследство на страната ни, включено в листата на ЮНЕСКО.

Несебър е единственият град в България, който вече 39 години гради престижа си на  призната световна ценност. Няколко поколения местни управници  упорито работят за съхраняване и  популяризация на изключителните исторически и архитектурни съкровища на Стария Несебър,  завещани   от древни цивилизации с изключителни културни постижения.