С ИЗЛОЖБАТА „ ВИНО И ЛЮБОВ“ ЗАПОЧНАХА ПРАЗНИЦИТЕ „ВЛЮБЕНИ В НЕСЕБЪР“

Днес в Артиум център, с изложба на  Сдружението на несебърските художници,  Сдружение „Несебър Арт“ и Младежката организация на българския червен кръст, в Несебър за девети път бе дадено начало на  празниците, посветени на двете най-сладки стихии –  виното и любовта.

Експозицията, в която присъстват имената на изявените несебърски творци Албена Бояджиева, Валя Георгиева, Веселина Маринова, Георги Бояджиев, Даниела Атанасова, Радостина Христова, Румяна Йоргова, Явор Топалов, Милена Казакова, Йордан Йорданов и Видка Липчева, съдържа  произведения, изпълнени в различни стилове и техники – маслена и акварелна живопис, графика, малка пластика и керамика.

Изложбата бе открита от Златин Чаушев –началник на отдел „Несебър –Световно наследство“.

С много емоция той изрази вдъхновението, с което елексирите на живота –  любовта и виното,  провокират  въображението  и сетивата на зрителите и ги прави съпричастни на  дълбоките чувства в наситените  със страст и изящество произведения. Симбиозата между виното и любовта – „любовното опиянение“, блика от всички творби с яркост и запленяваща експресивност на емоциите и носи наслада на всеки посетител.

В изложбата със свои произведения присъстват и художници-гимназисти от СУ „Любен Каравелов“. Техните творби, посветени  на благотворителна кауза в помощ на деца в нужда, са вдъхновени от призива на МКБППМН И БМЧК за съпричастност и човечност в тежък момент.

Изложбата може да бъде видяна в Артиум център от 10 до 19 часа всеки ден до 27 февруари включително.