ПЕТ СРЕБЪРНИ СВАТБИ СЕ СЪСТОЯХА ДНЕС В НЕСЕБЪР

След 25 години брак заветното „Да“ бе препотвърдено

В навечерието на Свети Валентин и Трифон Зарезан, в Старото  кметство в града на ЮНЕСКО се състояха 5 сребърни сватби. Церемонията по подновяване на гражданския брак на двойките бе по лична инициатива на кмета на общината Николай Димитров. С  изключително емоционалното, специално и романтично събитие, което е част от празничната програма, посветена на виното и любовта, Община Несебър почете  семействата, сключили граждански брак  преди 25 години.

След препотвърждаване на заветното „Да“, кметът на Несебър Николай Димитров отправи кратко обръщение към двойките, като подчерта, че семейството е най-важното, защото в него човек намира обич, сила, топлина, взаимност и смисъл. Градоначалникът бе категоричен, че именно благодарение на сплотеността и уважението помежду си участниците в днешната церемония са преодолели много предизвикателства и са споделили много красиви и радостни моменти. Кметът използва възможността, развълнуван от красивото събитие, да благодари и на своето семейство и на своята съпруга за подкрепата и разбирането.
Николай Димитров припомни, че Община Несебър се развива и върви напред, именно чрез сплотеността и обединението на своите граждани, които са едно цяло, едно голямо семейство.

След това, в знак на уважение към брачната институция, съхранена от всяка една от двойките в церемонията днес,  градоначалникът връча на семействата почетни плакети и  им пожела да продължават да живеят в обич, доверие, съгласие, подкрепа и благоденствие.

Финал на събитието сложи обща снимка, на която присъстваха всички участници заедно с кмета на Несебър и неговата съпруга.

И петте семейства, които отбелязаха своята сребърна сватба са жители на Община Несебър.