КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР И ОДК-НЕСЕБЪР ЗАРАДВАХА ВЪЗРАСТНИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНАТА

Кметът на Община Несебър Николай Димитров и Михаела Георгиева – директор на Общински детски комплекс-Несебър, връчиха на управителя на звено “Домашен социален патронаж” Йонка Георгиева 270 мартеници. Те бяха изработени от възпитаниците на ОДК и са предназначени за ползвателите на услугите на общинското социално предприятие.

При връчването на мартениците кметът Димитров поздрави г-жа Йонка Георгиева за дългогодишната й работа в полза на общността и пожела на служителите на звеното и на ползвателите на услугите му здраве и оптимизъм.

Мартеници бяха дарени и на директора на Специализираната болница за рехабилитация – Несебър, д-р Лаков, за пациентите и колектива на здравното заведение.

Червено-белите символи – предвестник на пролетта и пробуждането на природата за нов живот, са изработени по автентична традиция, от вълнени конци. В тях творците от Общински детски комплекс са вложили много труд, любов, старание и талант.

ОДК-Несебър – инициатор на идеята да се изработят и дарят мартеници на възрастни и уязвими наши съграждани, е една от най-активните общински структури. Тя се ползва с авторитет и доверие сред местната общност и е в основата на редица благотворителни акции. Последната им инициатива е израз на усилията за приобщаване на възрастните жители на общината към настроението, съпътстващо пролетните празници от народния календар.