С концерт бе отбелязан Денят на самодееца в Несебър

С концерт на Ралица и Драго от „Тоника СВ“ в НЧ „Яна Лъскова“  бе отбелязан Денят на самодееца и любителското художествено творчество. От името на кмета на Несебър Николай Димитров бе прочетен поздравителен адрес към местните самодейци. „Самодейното изкуство създава мост между поколенията и хората от различни професии, обединени от любовта си към творчеството, красотата, фолклора и изкуството. С талант, артистичност и неизчерпаема енергията Вие поднасяте на публиката непреходната и завладяваща сила на сценичното изкуство – песенно, танцово или театрално.

За всички Вас, благодарение на които всяко тържество е истински празник, най-голямата награда са аплодисментите и радостта в очите на хората. Нека делото Ви привлича все повече последователи, за да се съхранят народният дух и творческият порив.“ Бяха част от думите в поздравителния адрес на кмета Николай Димитров.

Публиката на събитието се наслади на вечните хитове на „Тоника СВ“. Присъстващите изразиха своето възхищение и признателност към артистите с бурни аплодисменти.

Малко преди празничната проява всеки посетител на събитието имаше възможност да изрази своята съпричастност към участта на украинските бежанци, намерили закрила в Несебър, чрез дарителска кутия на БЧК, поставена във фоайето на читалището.