ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ И УЧИЛИЩЕТО В СВЕТИ ВЛАС ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА

Две образователни заведения на територията на Община Несебър отбелязаха Световния ден на водата с редица полезни, интересни и забавни прояви. С огромен интерес децата от трета група „Моряче“ към ДГ „Слънце“ –Слънчев бряг,  обогатиха своите знания за ценния ресурс като научиха какво означава той за живота на Земята. След обучителната презентация, изработиха красив макет от природни материали, наречен „Пътя на реката“.

Четвърта група „Мечо Пух“ от същата детска градина отбеляза важната дата с дейности на тема „Магията на водата“. Чрез интересни опити и експерименти малчуганите научиха много за свойствата на водата, запознаха се с кръговрата на водата в природата и видяха как тя преминава от едно в друго агрегатно състояние. Направиха си и дъжд в буркан.

Възпитаниците на ДГ „Слънце“ научиха, че водата е необходима за живота на хора, животни и растения и затова трябва да я пазим чиста и да я пестим.

 

Децата от първи   1 „а“ клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Свети Влас, се запознаха с интересни факти за природния ресурс и важността му за живота на планетата. Те изработиха постер с призив да пестим водата. Ученици  от 3 „а“ клас също почетоха инициативата.  Те дискутираха  колко е важна водата за живота на планетата, запознаха се с интересни факти, рисуваха картини и призоваха да пазим и ценим всяка капка от безценната течност.

В VI,,а“ изработиха информационно табло и презентация по темата, в която вниманието бе фокусирано върху чистотата и опазването на това природно богатство.

 

Световният ден на водата се чества всяка година на 22 март. Идеята е да се привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода.