НЕСЕБЪРСКИ ГИМНАСТИЧКИ СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР

Малките и талантливи  несебърски гимнастички Бисера Стойкова, Симона Георгиева, Дария Тенева, Мария Трендафилова и Рая Балашева спечелиха златото с ансамбловото си съчетание  в  XII-тия Международения турнир „Морски грации“, Бургас. Треньорки на нашите грации са Сияна Йорданова и Деница Андреева от Спортният клуб по художествена гимнастика “Триумф”- Несебър.

Участие в турнира  записаха повече от 300 гимнастички от България, Украйна, Германия, Черна гора, Сърбия, Гърция и Кипър.

Президентът на Хандбален Клуб “Петър Бабев”- Несебър, Цветан Стойков  коментира победата с думите:

“Важно е децата да тренират спорт, при това любим за тях. Виждаха се усмивките по лицата им, не само на нашите малките, но и на другите от клуба. Спортният клуб по художествена гимнастика “Триумф” е млад и амбициозен, каквито са и треньорките. Пожелаваме им успех и като родители ще стоим зад тях.”

На турнира не липсваха и множество призове, сред които за „Отборно класиране“ по държави. Златен медал спечели България, среброто бе за Кипър, а бронзът за Украйна.  Турнирът раздаде и приз „Най-талантлива гимнастичка“, „Морски грации“, „Мис съдия“ и още много отличия.