ОТЛИЧИХА ЛАУРЕАТИТЕ В КОНКУРСА „АЗ ОБИЧАМ ЧЕРНО МОРЕ“

На официална церемония в Артиум център бяха наградени най-изявените участници в международния конкурс „Аз обичам Черно море“. Форумът се провежда за четиринадесета година, а негови организатори са Община Несебър, ОДК-Несебър, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.

162 деца бяха отличени в трите категории на конкурса. Наградените в раздел фотография са 49, в поетичния жанр  са 20, за проза – 14, а за изобразително изкуство – 79.

Във форума със свои произведения, посветени на Черно море,  участваха общо 884 деца от всички краища на България. Творбите им бяха оценени от компетентно жури, което излъчи победителите по предварително обявени възрастови групи.

В Артиум център е подредена и изложба с произведения на участниците в тазгодишния конкурс „Аз обичам Черно море“. Ескпозицията може да бъде видяна  до 15 ноември всеки ден от 10 до 18 часа.

Чрез конкурса Община Несебър и Общински детски комплекс отбелязват 31 октомври – Международния ден на Черно море. Целта му е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинена от човешката дейност и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.