Уважаеми учители, уважаеми дейци на просветата и културата, уважаеми съграждани,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 1 ноември – Деня на народните будители! Първи ноември е общобългарски празник на възраждащия се национален дух и нестихващия порив към образование и просвета. Това е ден, в който отдаваме почит към всички знайни и незнайни книжовници, духовници, творци, общественици, вдъхвали вяра в собствените сили на народа по пътя към историческото възстановяване на българската държавност.

Първи ноември е и ден, в който изразяваме своето уважение и почит към всички, които и днес съхраняват и възвисяват духовното ни наследство в сферата на науката, образованието и културата.

В празничния ден се обръщам към Вас,  съвременни будители, които  работите за запазване на българското образование и култура. Продължавайте делото на предците ни, съхранявайте родолюбието, изградете мост, по който нашите деца да пренесат българщината в бъдещето. Позволете ми в днешния ден да отправя към Вас своята благодарност  за усърдието, постоянството и искрената отдаденост, с която осъществявате своята родолюбива мисия.

Уважаеми съвременни радетели на българската духовност, пожелавам Ви здраве, ясни цели, спорна работа, жизнена и творческа енергия, за да продължите да поддържате вечно жив българския дух!
Честит празник на духовността!