ОБЩИНА НЕСЕБЪР СТАРТИРА ЗДРАВНА КАМПАНИЯ СЪС СПЕЦИАЛИЗИРАНИ БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ

Поредната здравна кампания със специализирани безплатни прегледи  стартира до дни в община Несебър. Организатори на инициативата са местната администрация и МЦ „Месемврия“. Прегледите ще са с характер на предварителен скрининг, на ранна диагностика на евентуални заболявания, установяване на предхронични или хронични състояния.

Идеята е да се информират жителите за възможностите за лечение и да се проведат медицински консултации за нуждаещите се. На разположение на жителите на общината ще са специалисти по вътрешни болести –  пулмология, белодробни заболявания, кардиология, травматология.

По време на среща в сградата на Община Несебър бяха координирани съвместни дейстия по инициативата между организаторите й. Бе очертан обхватът на кампанията, като първият етап от нея включва селата  Кошарица, Тънково, Оризаре, Гюльовца, Паницово, Приселци, Раковсково.

Кметът на Несебър Николай Димитров, представителите на Медицински център „Месемврия“ – д-р Амини и д-р Спасов, и кметовете на посочените населени места обсъдиха подробности около провеждането на кампанията. Под ръководството на градоначалника, с чието лично съдействие,  се провежда инициативата, бе изготвен график на безплатните прегледи по места.  Кметът на Несебър изрази задоволство от екипната работа и от дългогодишното ползотворно сътрудничество между общината и медицинския център, благодарение на което са реализирани различни здравни инициативи, насочени към повишаване качеството на живот и  здравния статус на жителите на общината.

Предоставяме на Ваше внимание графика на безплатните прегледи, които ще се провеждат в посочените дни, в часовете от  12 часа до 15 часа  за гореупоменатите населени места:

28 ноември – Кошарица;

29 ноември – Тънково;

30 ноември – Оризаре;

1 декември – Гюльовца;

2 декември – Паницово;

5 декември – Приселци;

7 декември – Раковсково.

 

За останалите селища на общината също ще бъдат организирани специализирани безплатни прегледи, за които ще бъде съобщено допълнително.