СЕДМИЦА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО В ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – С. РАВДА

В  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Равда се проведоха дейности, свързани с възпитанието и обучението по безопасност на движение по пътищата. В проявите се включиха всички ученици от 1 до 7 клас.

С по- малките ученици се проведоха състезания и викторини, в резултат на които те обогатиха своите знания, умения   и компетенции за основните правила  за безопасно движение. Обобщиха представите си за улица, кръстовище, пешеходна пътека, тротоар. Наученото децата демонстрираха с голямо  старание и удоволствие в предложените им игри, а най-старателните получиха грамоти.

За среща с  учениците от прогимназиален етап бяха поканени униформени представители от Пътна полиция при РУ – Несебър. Под формата на беседа служителите на реда запознаха учениците с важни правила за безопасно поведение на улицата. Обсъдени бяха най-честите грешки при пресичане на пътното платно в ролята на пешеходци и като  велосипедисти. Децата получиха важни съвети за културно поведение на улицата. Пътните полицаи отговориха на вълнуващи учениците въпроси.

Посланието на проведените  мероприятия бе „Да опазим живота и здравето на всички на пътя!“.