ИЗЛОЖБА НА ГОБЛЕНИ БЕ ОТКРИТА В АРТИУМ ЦЕНТЪР

Днес в Артиум център бе открита изложба на гоблени, изработени  от жени от Община Несебър.

Изключително богатата експозиция от виртуозно изпълнени произведения на гобленарството откри Златин Чаушев, началник на отдел „Несебър- Световно наследство“. Той сподели, че творбите будят възхищение и учудване и подчерта, че „само с безкрайно търпение и любов могат да се сътворят такива красиви произведения на изкуството.“

На вниманието на публиката са изложени не просто майсторски изпълнени ръкоделия, а одухотворени и прецизни шедьоври на гобленарството. Изложените ръчно изработени творби са изпълнени с класическа и съвременна техника на бродиране. Авторите  Даниела Иванова, Магдалена Тошкова, Борислава Кузова, Живка Биволарова, Маргарита Калчева, Венцислава Георгиева и Гинка Биволарова са предоставили около  60  на брой  изображения по уникални проекти на най-известните производители в гобленарството.

Експозицията съдържа натюрморти, природни и градски пейзажи, религиозни и портретни творби, картини по библейски мотиви, изображения на хора и животни, репродукции на известни ренесансови произведения от велики майстори на класическото изобразително изкуство.

Изложбата ще бъде отворена за посещение всеки ден до 31 март от 10 до 18 часа.