УЧИЛИЩАТА В СВЕТИ ВЛАС И РАВДА ПРАЗНУВАХА 24-ТИ МАЙ

Пъстър и цветен бе 24-ти май, Денят на славянската азбука и култура, в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – град Свети Влас в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”- село Равда.

Празникът в Свети Влас започна с приветствено слово на  директора на училището г-жа Чубрина Стефанова, която се обърна към всички присъстващи и пожела още по-големи успехи на учениците и вдъхновение на учителите.

Празникът бе изпъстрен с изпълненията на децата от всички класове, които бяха подготвили  богата и разнообразна програма – от вечните стихове във възхвала на светлото дело на двамата братя, през народните песни до модерните танци.

Част от тържеството бе  награждаването на учители и ученици, допринесли за издигането на имиджа на училището. За отличен успех и призови места в различни състезание бяха отличени 55 ученици, трима учители получиха грамоти за висок принос в образователния процес и постигнати високи резултати в обучението на учениците – г-жа Райчева и г-жа Иванова – преподаватели по български език и литература и г-жа Петкова – преподавател по география и икономика и история. На тържествената дата за пръв прозвуча химнът на училището, чийто текст е създаден от г-жа Райчева.

Празникът бе отбелязан и в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”- с. Равда с литературно-музикална програма, посветена на 24 май. Присъстващите в училищния двор бяха поздравени от директорката Таня Делиатанасова, която пожела на учителите  здраве, мъдрост и търпение, а на децата  енергия, старание и успех по светлия път към  знанието.

В програмата с танци, музика, песни и стихчета се включиха учениците от 1 до 7 клас, които поздравиха своите родители и гостите на тържеството.   Училището вече се подготвя за 140-тата си годишнина, която ще бъде отбелязана догодина.