КОНТРОЛЪТ ПО СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПРОДЪЛЖАВА

Общинският щаб за борба срещу разпространението на COVID-19 в  Несебър извършва редовни проверки за спазване на дезинфекционния режим в институциите в общината.

Регулярна инспекция се прави в Здравната къща в Несебър, Здравната къща в Св. Влас, Медицински център „Д-р Димитър Пеев“/ поликлиниката в Сл. бряг/ и в другите общински медицински центрове с цел контрол на изпълнението на предписанията на Националния оперативен щаб, заповедите на министъра на здравеопазването и разпоредбите на отговорните местни органи.

На всеки два часа се дезинфекцират  помещенията, работните плотове и площи, които се докосват от пациентите и медицинския персонал, като използваните препарати са с най-висок клас. Всички общински служители в здравните центрове са с предпазни средства.

Служителите на БКСО се грижат и за редовната дезинфекция на закрита автобусна спирка в село Кошарица.

Контрол се оказва и за спазване наредбите на министъра на здравеопазването в търговската мрежа и времевия период за пазаруване за хора над 60 годишна възраст. Изискванията и мерките против разпространението на коронавируса се спазват стриктно.

Проверките на Общинския щаб в институции и обекти от търговската мрежа в града и селищата от община Несебър продължават по график.