ДНЕС ПРАГА НА УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПРЕМИНАХА НАД 2200 УЧЕНИЦИ

 

Училищата в община Несебър отново се изпълниха с детски глъч.
Днес прагa на общинските учебни заведения преминаха 267 първокласници. Тази година в деветте училищни институции на общината ще се обучават над 2200 ученици.

Първият ден в деветте училища на община Несебър започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България. Навсякъде представители на общинската администрация прочетоха поздравителен адрес от името на кмета на общината и пожелаха на деца и учители ползотворна нова учебната година.

По традиция градоначалникът г-н Николай Димитров откри учебната година в най-голямото и от миналата година иновативно училище СУ„Любен Каравелов“. Тази година, поради обстоятелствата и мерките срещу COVID-19, в училищния двор присъстваха само ученици от първи, пети и осми клас, за които предстои нов етап в обучението.

Пред развълнуваните деца и родители, които наблюдаваха церемонията от разстояние, кметът в кратко слово окуражи и насърчи преподаватели и ученици по пътя им през един успешен учебен сезон, потвърди ангажимента на местна власт към училищните институции и обеща съдействие по всеки въпрос.

Поздравително слово към присъстващите произнесе новата директорка на СУ„Любен Каравелов“ Ирина Велкова, която заяви, че пътят към знанието не е лесен, но всеки труд се отплаща.

Отец Арсений. свещенослужител към храма „Св. Успение Богородично“, се помоли за благословение на учители и ученици и пожела здраве и успехи.

Традицията в училищата на територията на общината с прием на първокласници бе спазена и след церемонията за началото на учебната година в сградите първо бяха въведени най-малките. Развълнувани, те следваха своите първи преподаватели по пътя към класните стаи. Там за всеки един от тях бе приготвен подарък –книжка и грамота от името на кмета Николай Димитров.

Училището е място, където децата осъществяват своя социален живот и качеството на обкръжаващата ги среда до голяма степен определя тяхното самочувствие и критерии, и оформя възприятия им. В резултат на политиката на партньорство и доверие между общинското ръководство и представителите на образователните институции, материалната база и образователната среда, в която децата на несебърска община се развиват са на европейско ниво.

Пожелаваме на всички успешна и радостна година!