НЕСЕБЪР ЗА ЧЕТВЪРТА ПОРЕДНА ГОДИНА БЕ ДОМАКИН НА ОБУЧЕНИЕ, ОРГАНИЗИРАНО ОТ ИНСТИТУТА ЗА ПУБЛИЧНА ПОЛИТИКА В СЪТРУДНИЧЕСТВО С ФОНДАЦИЯ „ХАНС ЗАЙДЕЛ“

За четвърта поредна година  Несебър бе домакин на  обучителна програма, организирана от Института за публична политика в сътрудничество с Фондация „Ханс Зайдел“. Събитието под надслов „Политики и институции в условия на криза“ бе за представители на държавната администрация. Лектори на института бяха утвърдени експерти в областите на социалната политика, здравеопазването, европейските политики, енергетиката, икономиката, сигурността, лидерството, иновациите.

Обучението беше открито от посланик, доц. д-р Здравко Попов, президент на Института за публична политика, с което той запозна аудиторията с програмата на института „Обучение по публични политики“, предназначена за публичната администрация на България, но също така и за държавните администрации на страните от Западни Балкани. Приветствие към участниците отправи кмета на Община Несебър  Николай Димитров, който изтъкна ролята на Института за публична политика и Фондация „Ханс Зайдел“ за увеличаване на капацитета на българската публична администрация през годините на тяхната съвместна дейност и заяви, че е горд от избора им именно Община Несебър да бъде постоянен домакин на обучителния семинар и да допринася за него всеки път с организирането на културната програма за участниците. Гост на мероприятието беше д-р Клаус Физингер, регионален директор на Фондация „Ханс Зайдел“ за Югоизточна Европа.