УЧИЛИЩЕТО В РАВДА ОБМЕНЯ ДОБРИ ПРАКТИКИ СЪС СЛИВЕНСКО УЧИЛИЩЕ

В рамките на дейностите си по Национална програма «Иновации в действие» ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – с. Равда, посрещна гости от ОУ „Димтър Петров” – град Сливен. Училището в Равда беше представено от екип от начални учители, a посетителите наблюдаваха открит урок на преподавателката на І клас Радка Стефанова на тема „Морско приключение”. Официален гост на проявата бе Валентина Камалиева – експерт «Обществени науки, гражданско образование и религия» от РУО – Бургас.

Посещението бе с цел споделяне на добри педагогически практики и идеи между двете иновативни училища, изграждане на умения за общуване и създаване на завършен учебен продукт – учене чрез игра, провокиране на креативност и творчество. В срещата се включиха и ученици от гостуващото образователно заведение.

След наситения с емоции ден гостите и домакините бяха единодушни, че събитията свързани със споделяне на опит и добри обучителни практики трябва да станат традиция, защото допринасят за включването и социализирането на ученици в училищния живот.