УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

15 септември е празник, посветен на тържеството на знанието. Това е денят, в който всички ние се прекланяме пред духовното огнище на българина – училището, което е било и винаги ще бъде неизчерпаем източник на просвещение, сила и авторитет.

Уважаеми учители,
Продължавайте чрез Вашия професионализъм, благородство, всеотдайност и упоритост да давате на бъдещото поколение увереността и силата да върви напред. Желая Ви здраве и творческо вдъхновение, за да изпълнявате мисията си на просветители.

Скъпи ученици,
Бъдете любознателни и смели в преследване на мечтите си! Надграждайте наученото, търсене нови знания, бъдете творци и откриватели.

Скъпи първокласници,
Вашият първи учебен ден е начало на едно вълнуващо и вълшебно пътешествие в света на книгите и познанието! Доверете се на своя учител, който ще Ви подкрепя, насърчава и насочва, така че да не се отклонявате от верния път.

15 септември е ден, в който си даваме сметка, че духовността е най-големият ресурс на нашето общество. Ние от Общинска администрация и Общински съвет – Несебър, както и досега, ще продължим да работим за усъвършенстване на образователната инфраструктура на общината, ще продължим да стимулираме усърдието и таланта на учениците и професионализма на учителите.

Честит първи учебен ден на всички ученици, учители и граждани на Община Несебър!
На добър час през учебната 2021/2022г.!

НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР