ТЕМАТИЧНА СЕДМИЦА „ДА ПОСРЕЩНЕМ ПРОЛЕТТА“ В РАВДА

В ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ с. Равда се проведе тематична седмица,  посветена на пролетта и здравето.

Както пролетта носи повече енергия, вдъхновение и нови идеи, така и училищният живот през изминалата тематична седмица беше изпълнен с много емоции, движение и творчески дух. На учениците бе обърнато внимание и на важността и ползите от селективното събиране на отпадъци.

В мероприятието „Нашите таланти“ се включиха ученици от всички класове. Децата изработиха изделия на пролетна и здравна тематика и организираха изложба.

В „Часът на майстора“ участие взеха учениците от трети и четвърти клас. Проведе се кулинарно състезание за приготвяне на здравословна храна, презентация на домашно приготвени здравословни продукти и викторина за здравето под надслов  „Аз се храня здравословно. А ти?“

Второкласници от вокалната група към училището поднесоха своя музикален поздрав и рецитираха стихове за пролетта, като зарадваха своите баби и дядовци от пенсионерския клуб и служители от кметството.

С по-големите ученици се проведе междукласово щафетно състезание „Спортувай за здраве!“ в смесени отбори. В мероприятието имаше заложени задачи за комплексно развитие на двигателните качества, бързина, сила, издръжливост и ловкост.

В инициативата „Полезно и красиво“ гост кулинарен майстор демонстрира техниката Карвинг- древно изкуство за придаване на привлекателен вид на храната. След това учениците сами изработиха здравословни кулинарни изделия по тази техника.

Тематичната седмица бе финализирана с „Еко инициатива“, свързана с разделно събиране на отпадъци, изработване на изделия от отпадъчни материали, рисунки, табла и др.

Здравното образование на децата е важен елемент в учебните програми.  Ръководството и учителите на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“- с. Равда,  ще продължат да полагат усилия за утвърждаването на здравословен начин на живот сред своите възпитаници.